Upplev

Tidlöst familjeföretag

Företaget Kero har en lång och gedigen historia. Yrjö Kero grundade företaget 1929 och sedan dess har vi i Kerosläktet garvat skinn, sytt läderprodukter och sålt dem världen över.

Till en början gjordes allting för hand men med tid köptes maskiner in allt eftersom verksamheten utvecklades. Många hantverksmaskiner vi köpte in i slutet av 40-talet är fortfarande i bruk. Det är dem tillsammans med vår tradition och kärlek för vad vi gör som skapar den genuinitet och kvalitet våra produkter levererar.

Vårt hantverk har alltid varit och kommer förmodligen alltid att vara detsamma. Men våra produkter kommer alltid spegla den tid vi lever i. Och det är vår framgångssaga; att följa utvecklingen utan att ge avkall på vårt karaktäristiska hantverk.

2005 delades företaget, i en garveriverksamhet (Kero leather AB) och en skomakeri- och tillverkningsverksamhet (Kero AB).

Idag är det tre delägare från tre olika familjer men inom samma släkt som äger Kero AB. Trots garveriet och skomakeriets mångfärgade historia har företaget aldrig stannat och näbbskon aldrig slutat att tillverkas.

 

 

 

 

Andra generationen

1976 lämnade Yrjö över företaget till de sju...
Läs mer

Anna Lengstrand

Anna Lengstrand är smyckestillverkaren och fotografen med rötter i byn...
Läs mer

Snötassens historia

I näbbskon Snötass möts det urbana och moderna med vårt klassiska...
Läs mer
By Formsmedjan. Powered by Yago