Kero inspiration

Historiens fotspår leder oss vidare

ATT DELA MYREN med renen är ingenting annat än ett helt naturligt tillstånd. Vi lever i allra högsta grad i närheten till naturen och i harmoni och symbios med dess växter och djur. I det öppna landskapet. Keros har utvecklats i den bygd som sett oss födas och gå vidare i det mytiska kretslopp som livet är.

SE FLER FILMER

Utveckling kräver kraft och mod

Emma Kero bär stolt sin familjs traditioner vidare. Där hon en gång tultat runt som barn går hon i dag i sina egentillverkade skor. I verkligheten. I sin egen historia. Som den vindpinade dvärgbjörken på fjällsluttningen har Keros levt vidare, vägrat att vika sig i stormen. Utveckling, att låta det genuina och unika leva stark in i en framtid, har förts över i generation efter generation. I dag utvecklar Emma med kraft och mod men ibland när tyngden på axlarna känns lite extra tunga behövs tid och rum för att varva ner. Samling. Vila och frid. Andningshålet finns i den lilla timmerstugan med kajaken som väntar vid knuten, där på andra sidan älven.

Ur det gamla föds det nya

För Erik Kero är vägen synnerligen bekant – han har trampat den många, många gånger. Men det välbekanta är inte för den skull enahanda och tråkigt. Tvärtom. Cykelturerna genom hembyn Sattajärvi betyder så mycket mer för Erik. Det är inte bara en transportsträcka. Den berättar, den delar minnen. Här åkte farfar Yrjö Kero runt till kunderna på motorcykel redan på 30-talet. Den historiska navelsträngen. Vägen till jobbet som väcker lust, ger inspiration och kraft. Varje början på en ny dag är också början på något nytt. Tankar väcks medan hjulen rullar, stillheten ger rörelse och utveckling. Det är ur det gamla det nya föds.

Beställ produktkatalog

 

Eller beställ den via formuläret nedan. 

Fält markerade med * är obligatoriska fält.

Björn Ylipää om KeroBJÖRN YLIPÄÄ TALAR mjukt och halvt viskande, rösten sjunger. Rofyllt och varmt, närmast trolskt, beskriver han kärleken till sin hembygd, till människorna, marken och myren. Den osynliga dragningskraft som hela tiden lockar honom hemåt igen, igen och igen. Bopålarna är numera fast i en verklighet långt i söder men författaren och matprofilen är trots detta sig själv allra närmast i sina egna skogar. Dofterna, ljuden och smakerna harmonierar med sinnena och visst finns det en alldeles särskild smak just för Keros i Ylipääs palett. En fullkomligt naturlig självklarhet. Beställ Björn Ylipää "smak av norsken", klicka här
Köp kockförkläde signerat vår Kero ambassadör Björn Ylipää, klicka här

By Formsmedjan. Powered by Yago