Här kan ni hitta våra bästa tips och trix

Gahkku

Stekpannebröd, hällbröd, Gáhkku eller samisk glödkaka – kärt barn har många namn. Att baka bröd i stekpanna eller på muurikka är ett värmande och förvånansvärt lätt sätt. Servera brödet till grytor, soppor eller grillspett.

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smält smör eller margarin

Instruktioner:

  1. Förbered degen: Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en stor skål.
  2. Tillsätt vätskan: Häll i vatten och smält smör eller margarin. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om degen känns för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
  3. Kavla ut: Dela degen i 4-6 delar beroende på hur stora du vill ha bröden. Kavla ut varje del till en tunn kaka, ungefär ½ cm tjock.
  4. Grädda: Värm upp en torr stekpanna på medelhög värme. Lägg brödkakan i pannan och grädda i några minuter på varje sida tills den fått en fin gyllenbrun färg och är genomgräddad. Om du har möjlighet att baka över öppen eld kan du grädda brödet där istället, för en extra autentisk smak.
  5. Servera: Servera gahkku varma, gärna med smör, ost eller till en god soppa.

 

Höstens färger

Kolla in dessa produkter som finns tillgängliga i höstens alla färger. Skapa en varm och ombonad känsla med färger inspirerade av naturens skiftningar!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomFortsätt handla