Garanterat hållbart

Kero - garanterat hållbart

Kero - garanterat hållbart

Att tänka steget längre och konsumera hållbart blir allt viktigare för oss människor. Ibland kan det dock vara klurigt att som konsument veta om man konsumerar hållbart eller ej. Det kan då underlätta med en märkning. För att tydliggöra vår hållbarhet har vi tagit fram ett emblem. På den här sidan kan du ta del av hur vi på Kero arbetar med det.

Garanterat hållbart

För oss på Kero är hållbarhet en självklarhet, men att vi säljer hållbara produkter kanske inte är lika självklart för våra kunder?
Läs mer om hållbarhet

Konceptet som stått sig i decennier

85 år, det är längre än en livstid för många. I år fyller vi det. Decennier efter decennier har vi hållit oss på banan. Vi har sytt näbbskor som stövlat världen runt. Från höga fjälltoppar till downtown New York, ja till och med ikläddkungen av Tonga. Genom att följa utvecklingen utan att ge avkall på vårt karaktäristiska hantverk har vi lyckats skapa ett hållbart koncept. Från början traskade näbbskon i myrmark, nu vandrar den överallt.

85-årig erfarenhet garanterar kvalitet

Ju längre vi lever desto fler möjligheter att samla på oss kunskap och erfarenhet får vi. Vi har garvat läder samt sytt och sålt skinnprodukter i85 år. Vi kan vår sak. Genom så väl misstag som framsteg har vi under åren lärt oss hur vi skapar kvalitet. Hållbar kvalitet för oss är produkter som håller år in och år ut. Ett par näbbskor eller en vintageväska är därför aldrig att betrakta som säsongens slit och släng.

Naturliga sedan 1929

Vi garvar vårt skinn på naturligt vis vilket innebär att skinnet hanteras med ämnen från växtriket. Det är den miljövänligaste garvningsmetoden. Förutom minskad miljöpåverkan ger det dessutom ett användarvänligt skinn som låter huden andas.

Rent skinn

Brukar du försöka tänka på att köpa närproducerat? Sker det kanske i större utsträckning på matvaruaffären än vid övrig konsumtion? På Kero har vi skandinaviskt skinnRenen vandrar fritt mellan Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Garvningen av skinnet sker sedan här i vårt garveri i Sattajärvi. På så sätt blir det inga långa transportsträckor och skinnet hanteras helt enligt svensk lag. Det är en hållbar process för både personal, konsument och natur. Det är vårt renskinn - rent skinn.

By Formsmedjan. Powered by Yago